Perkusja

Zajęcia dla chłopców i dziewcząt (1 x w tygodniu po 2 godz.)
Zajęcia odbywają się w Klubie Modem ul. Matemblewska w Gdańsku Matemblewie

Poniedziałki (godziny od 17 do 19).

Pierwsze zajęcia w poniedziałek 06.09.
KURS RYTMU  i  TECHNIK PERKUSYJNYCH,
czyli  gra na instrumentach perkusyjnych  i  perkusji – od podstaw i bez tajemnic.
Zapraszam do krainy rytmu i bębnów, w przestrzeń dźwięku i radości, obszar energii i ciszy, zabawy i skupienia….
Jeśli chcesz dotknąć tajemnicy rytmu, odkryć źródła muzyki którą cenisz lub tylko lubisz, poczuć rytm wspólnej energii z dobrej zabawy, a potem być może zechcesz jeszcze odnaleźć własną ścieżkę uczestnictwa w muzyce to
Z A P R A S Z A M Y !!!
… na  30 godzinną podróż z instrumentami perkusyjnymi i zestawem perkusyjnym.
Zajęcia w ramach Świetlicy Środowiskowej są BEZPŁATNE, a będą się odbywać 1 raz w tygodniu po ok. 2 godziny przez 4 miesiące – od początku marca do końca czerwca 2010r, z możliwością kontynuacji nauki na wyższym stopniu.
Poznamy  podstawowe techniki gry na bębnach i nie tylko,  nauczymy się skutecznego wydobywania dźwięku, będzie nam dane zaznajomić się ze sposobami  artykulacji i dynamiki, z zasadami tworzenia rytmu z obszarów rock’a i jazzu,  rytmów afro i muzyki karaibskiej…
To tylko niektóre z punktów którymi się zajmiemy w trakcie naszego kursu rytmu i technik perkusyjnych – a wszystko to tylko po to, by muzyka pozwoliła zaczerpnąć z  życia i otaczającej rzeczywistości  satysfakcję i przyjemność w ilości którą sam/a zechcesz przyjąć – dla Was samych i dla Waszych przyjaciół  i bliskich.

Nie potrzebujesz wcale instrumentu by zacząć przygodę z rytmem, ale koniecznie potrzebujesz otwartej głowy i pozytywnego nastawienia do siebie i innych!

Serdecznie Zapraszam.
Jan Rezner